Saturday, January 8, 2011

mimpi buruk VS mimpi baik


بسم الله الرحمن الرحيم

Lembaran 2011 telah dibuka....mungkin agak lambat aku nak buat post utk thn baru....hahah...buknye ape....busy sikit kot...tapi xpelah....selamat thn baru semua...hihihi

btw..aku nak ucap tahniah kpd member2 yg dah berjaya msuk alam degree...espesially budak mktb...huuuu~~n skrg ni mktb aku dah buat perubahan sikit la dlm perlaksanaan PnP..overall aku suke dgn perubahan yg dibuat ni....cewah....hahaha

seminggu dah berlalu utk tahun baru...tak byak yg aku buat utk minggu ni....sekadar jogging pon baru 2kali ajer...lame tak joging...pancit kot....hahaha..

####################################################

jadi post kali ni..aku nak share la sikit tntng ilmu yang aku dpt mase mendengar tazkirah magrib...mengenai mimpi...

aku percayer korang sume mesti penah ber-mimpi...tk kesah la..mimpi buruk ke...separuh buruk ke...mimpi baik ke...hihi..janji mimpi la kan...kalau mimpi yang memerlukan mandi plak...tu dah masuk mimpi lain okay...jgn mencampur adukkn bnde ni....hahaha...

menurut syeikh yg bg tazkirah....die kate..

kalau kite mimpi yang baik2....hendaklah kite sebarknye...dengan harapan agar mimpi yang baik itu menjadi kenyataan....

tapi kalau kite bermimpi yang buruk2....maka hendaklah kite senyap2 shj...jgn bgtw sape2 pasal mimpi buruk tu...kerana...dikhuatiri mimpi yang buruk tu...akan jadi kenyataan...

kalau kite dpt mimpi buruk ni...ade bebrapa langkah yg kite mesti buat...

  1. segeralah bangkit dari tido...
  2. meludah kekiri 3kali...
  3. kemudian bacelah
  4. tukar posisi tidur... [jika pd mase tu..kite sedang mengiring ke kiri...maka mengiringlah ke-kanan...]
p/s-->jika ade yg salah...harap dpt diperbetulkn....^_^

2 comments:

Izmir Fadzil said...

tazkirah lepas maghrib memang menarik kan?..heee

ShAwN said...

haha...yer en izmir...huuuu