Friday, December 31, 2010

hepy bufday to AKU...!!

بسم الله الرحمن الرحيم

tepat jam 10 mlm pada tanggal 1/1/1991...maka telah lahir seorang bayi putera dari rahim seorang permaisuri...[ecewah...haha...]berbekal kekuatan permaisuri selama 9bulan 10 hari...maka telah lahir lah putera tersebut dengan selamatnye di hospital pontian...^_^

bukan setakat comel ajer putera tu..tapi teramat la besar dan beratnye putera tu..[kehkehkeh]..mana taknye..cube bayangkan bayi yang baru lahir mempunyai berat 3.8kg..atenye memang berat la...haha...

putera tersebut diberi nama MUHAMMAD ZIKRI BIN SAADON..[aku ler tu...]hihi...

setiap kali thn baru..aku akan dpt umor baru...n kali ni..bufday aku lain sikit...bukanye lain ape...xdelah nak sambut kat hotel ke..tmpt mahal2 ke..tmpt murah2 ke...membaziaq ja suma tuh...cewah...hihi...

tapi...ini adalah tahun terakhir aku menyambut hari belasan thn...huhu...sebb lepas ni aku akan bergelar pemuda 20-an...waahhhh..xde lagi budak2 belasan tahun....ekekeke.....cepat sungguh masa berlalu...rase mcm semlm baru sekolah tadika...wakakaka...

tarikh kali ni chantek kot..1/1/11...jgn plak korang pegi tikam no tu kt spot toto...tapi kalau kene...kite pancung 2 la...hahaha....btw,,

BYE2 BELASAN...HELOW PULOHAN....^_^

jadi aku nak buat slide show sikit la perjalanan hidup aku...cewah.....pic aku dr umur kecik,,sampai la ke besau ni haaaa...let the pic tell us the story ok....[betolkah bi aku ni?hihi...]

suatu ketika...berumur 7bulan...

2 tahun..

dlm lingkungan 2 thn juga..

aku di usia 3tahun...

yg ni plak...4 thun...

5 thn...:p
alim kn??wakakaka...

6 thn...
[mse ni ade pertunjukan silat di dewan jubli intan pontian..]

7thn..
[khatam al-quran...]


8thn..
bergambar di zoo taiping..

9thn
[gmbr ni menjadi profile pic utk buku penyata kemajuan kat sekolah agama..hehe]

ketika berusia 10 thn..dlm drjh 4 la gitu...hehe..

11thn...
semakin membesar...hhaha
pernah pulak aku mengecik kn..??!!haha

12thn..
menjadi wakil rakyat...wakakaka


13thn..
bru masuk form 1..
SMK dato' penggawa barat pontian..


14thn...form 2..
jadi pengawas der...wakaka...
mcm gud2 jer..cehh~


15thn...
gila tua muke aku...wakakaakak..


16thn...
gmbr ni jadi gmbo lesen P aku mule2...hahah..


17thn...
form 5...
SM sains muar...


wakakakaka....ni mase 18 thn...
mase ni..fuhhh~~aku tngok aku tergelak...
guling2 kot...
tembam gila aku...wakaka...
[mule2 masuk mktb...]

19 thn...^_^..
gmbr mase sem 2...di mktb..


terkini....20 thn...haha...

p/s----->>thnks a lot kpd incik emak..sebb die tolong aku cri gmbor2 lame ni...n bgtw aku..gmbr ni bp thn..yg tu bp thn...sebb aku totally lost..hihi...
thnks gk pd incik adik...sebb tulun scan gmbr2 ni...aku buta IT kot...mane pndi scan2...wakakaka...

trima kasih juga diucapkan kpd semua yg wish bufday aku...waaahhhh...terharu gila I...tk kesah la..lmbt ke cept ke...terima kasih ats ingtn tu...haha..[padahal tngok kt fb..kalau x...jgn hrp la ingt...hahaha...kn3???]semoge Allah memberkati kalian semua...amin...^_^

ade wish kt wall I...ade msg kat hp I..ade yang call...glamor kn I..mcm artis...wakakaka....{tulun tampo I laju2 k...!!}:p...terima kasih bayak2 la wei!!!aku sayang korang...^_^

ucapan utk diri sndiri----->>semoge menjadi insan berguna dunia akhirT...hehe...buangkn perkara2 yg hudoh dlm diri..ambil bnde2 yg baik ja nohh...jgn noty2...jgn lwn ckp org tua..[sedih ni...]..byk lagi perkara yang mesti baiki..just the matter of time saje...hoho~~

sekian dr saya..."jejaka 20-an"..hahaha...

23 comments:

SYAZWANI SAJIRI WAN said...

hepi new year n oso hepi besdei!!
welcome to da club pulohan!!wakaka~kenyet3. . .

ShAwN said...

haha..nmpknye kedtngn aku dialu2kn...wakakakaka...thnks...

YANA said...

muka x b'ubah sejak menengah..:)

foo said...

muka gengster. mcm patut jadi ustaz ja ni.
haha.

D.MasterMind said...

aq paling suke gambar umur 8 tahun@zoo tepeng tu,, memang lain la ko zik!

cahaya kegirangan kami said...

aq juge sudah masuk 20..!! TIDAK!. hppy born day lg sekali.. :D

nadiah_abdllah said...

EHHHHHHH???? Mana perginya budak 7 bulan tu? Mana ko bawak larik? hahaha..
Eh, aku ingat apa bday ko.
Cuma time bukan bday ko r. haha.

anepscoutai said...

hapy besday new year...

Haidar Coremand said...

kecik2 lagi dah bergaya... gile la...

++ s y a m ! m ! s a l l e h ++ said...

aku da tgk ko dr kecik dahh
ahaaa :)

CoLoUrFuL^ChOc said...

hepi belated burfday...sowie bru wish..hehe

Ku Din said...

Happy Birthday Shawn,

Jangan nakal2 ye...
jadi anak yang baik2
jadi lelaki yang baik2
jadi suami yang baik2
jadi umat yang baik2.

Terima kasih kerana sudi datang raya lalu, dan saya sentiasa menunggu tiap kali raya...

a.r.e.p a.h.m.a.d said...

~epy.bufday.iki!!!~tahniah jejaka 20-an.....
~weeee~~~~~
:'D

missaliaahmad said...

hahahaha...comel jaa tyme baby..msok 4 taun dh trserlah muka hg skrg..hihi..btw,,epy bedeyy..=)

iKhRam said...

hepi besday... huhuhuhu..
semoga panjang umo danmurah rezeki..

rentetan gambar td tu memang mengasyikkan.. nampak bagaimana tumbesaran berlaku disamping ilmu semkain byk diperlihat bila gambar itu semakin menurun jejaknya..

tahniah

semoga tenang menjalani cabaran degree..

Alia Asyura :) said...

wahhh. sume pic ade ek dri kcek smpai beso. huhu. btw, hepy bufday. smoge pnjg umr n dimurhkn rzeki. da tue da! haha :D

hani raihan said...

haha, smart2
hepi birthdayy :)

a i n u said...

hahaha...da bosar da anak omak..femes lak tu dihari jadi :D

slmt hari tua incik zikri
jgn lupa bwk hadiah aku esok..haha

asmak said...

besdeyy~~

Ena Mazly said...

selamat meninggalkan zaman belasan tahun.. ehehhe... selamat hari lahir zikri.....

GigiWangi said...

aku ingat kau main2 je nak letak gambar dari umur kau setahun, sekali aku scroll bawah bawah lagi, memang kau semangat nak letak kan. hahha..

ShAwN said...

terima kasih kepada semua atas nasihat yang diberikan,,segala ucapan yang ditujukan...^_^..semua itu amat memberi makna kpd saya...huhuu...

terima kasih byk2...

semoga Allah membalas jasa kalian..amiinn...

Nur Aini Md Salleh said...

Happy birthday!!!!!!!!
May Allah bless you...
umur makin bertambah, usia makin pendek,
jangan lupa kumpul amal byk2 sbg bekalan kampung akhirat..
nway, sbg peringatan utk diri sendiri jg..hehhehe =))