Friday, December 31, 2010

hepy bufday to AKU...!!  

بسم الله الرحمن الرحيم

tepat jam 10 mlm pada tanggal 1/1/1991...maka telah lahir seorang bayi putera dari rahim seorang permaisuri...[ecewah...haha...]berbekal kekuatan permaisuri selama 9bulan 10 hari...maka telah lahir lah putera tersebut dengan selamatnye di hospital pontian...^_^

bukan setakat comel ajer putera tu..tapi teramat la besar dan beratnye putera tu..[kehkehkeh]..mana taknye..cube bayangkan bayi yang baru lahir mempunyai berat 3.8kg..atenye memang berat la...haha...

putera tersebut diberi nama MUHAMMAD ZIKRI BIN SAADON..[aku ler tu...]hihi...

setiap kali thn baru..aku akan dpt umor baru...n kali ni..bufday aku lain sikit...bukanye lain ape...xdelah nak sambut kat hotel ke..tmpt mahal2 ke..tmpt murah2 ke...membaziaq ja suma tuh...cewah...hihi...

tapi...ini adalah tahun terakhir aku menyambut hari belasan thn...huhu...sebb lepas ni aku akan bergelar pemuda 20-an...waahhhh..xde lagi budak2 belasan tahun....ekekeke.....cepat sungguh masa berlalu...rase mcm semlm baru sekolah tadika...wakakaka...

tarikh kali ni chantek kot..1/1/11...jgn plak korang pegi tikam no tu kt spot toto...tapi kalau kene...kite pancung 2 la...hahaha....btw,,

BYE2 BELASAN...HELOW PULOHAN....^_^

jadi aku nak buat slide show sikit la perjalanan hidup aku...cewah.....pic aku dr umur kecik,,sampai la ke besau ni haaaa...let the pic tell us the story ok....[betolkah bi aku ni?hihi...]

suatu ketika...berumur 7bulan...

2 tahun..

dlm lingkungan 2 thn juga..

aku di usia 3tahun...

yg ni plak...4 thun...

5 thn...:p
alim kn??wakakaka...

6 thn...
[mse ni ade pertunjukan silat di dewan jubli intan pontian..]

7thn..
[khatam al-quran...]


8thn..
bergambar di zoo taiping..

9thn
[gmbr ni menjadi profile pic utk buku penyata kemajuan kat sekolah agama..hehe]

ketika berusia 10 thn..dlm drjh 4 la gitu...hehe..

11thn...
semakin membesar...hhaha
pernah pulak aku mengecik kn..??!!haha

12thn..
menjadi wakil rakyat...wakakaka


13thn..
bru masuk form 1..
SMK dato' penggawa barat pontian..


14thn...form 2..
jadi pengawas der...wakaka...
mcm gud2 jer..cehh~


15thn...
gila tua muke aku...wakakaakak..


16thn...
gmbr ni jadi gmbo lesen P aku mule2...hahah..


17thn...
form 5...
SM sains muar...


wakakakaka....ni mase 18 thn...
mase ni..fuhhh~~aku tngok aku tergelak...
guling2 kot...
tembam gila aku...wakaka...
[mule2 masuk mktb...]

19 thn...^_^..
gmbr mase sem 2...di mktb..


terkini....20 thn...haha...

p/s----->>thnks a lot kpd incik emak..sebb die tolong aku cri gmbor2 lame ni...n bgtw aku..gmbr ni bp thn..yg tu bp thn...sebb aku totally lost..hihi...
thnks gk pd incik adik...sebb tulun scan gmbr2 ni...aku buta IT kot...mane pndi scan2...wakakaka...

trima kasih juga diucapkan kpd semua yg wish bufday aku...waaahhhh...terharu gila I...tk kesah la..lmbt ke cept ke...terima kasih ats ingtn tu...haha..[padahal tngok kt fb..kalau x...jgn hrp la ingt...hahaha...kn3???]semoge Allah memberkati kalian semua...amin...^_^

ade wish kt wall I...ade msg kat hp I..ade yang call...glamor kn I..mcm artis...wakakaka....{tulun tampo I laju2 k...!!}:p...terima kasih bayak2 la wei!!!aku sayang korang...^_^

ucapan utk diri sndiri----->>semoge menjadi insan berguna dunia akhirT...hehe...buangkn perkara2 yg hudoh dlm diri..ambil bnde2 yg baik ja nohh...jgn noty2...jgn lwn ckp org tua..[sedih ni...]..byk lagi perkara yang mesti baiki..just the matter of time saje...hoho~~

sekian dr saya..."jejaka 20-an"..hahaha...

Sunday, December 26, 2010

cerita nenek hantar cucu pergi sekolah...  


weee~~sekolah dh nak buke...mknenye,,cuti pon dh nak abes...sob3...haha...tk sabar nak mule kn sem baru...eceh!!

sekrg ni..kalau kite tngok kat mane2 kedai la kan...xkesah la kat pedalaman ke..kt bandr ke..konfem punye la...promotion sane sini...kasut sekolah la..baju sekolah la...beg la...alat tulis...bla2..

kalau dingatkan zmn mude mudi dulu..time ni la paling sibuk nak persediaan kembali ke sekolah...huhuh...tk senang duduk incik emak ke hulu..ke hilir..sediakan brg anak2...tenkiu mak...i lap u sungguh2 la...huhuhu...btw..time ni jgk la duit byk habis...lagi2 yang ade hasil perkahwinan yang ramai...maka besar la modal yang dikeluarkan...huhuh...

hipotesis yang aku leh buat::semakin ramai anak..makin besar modal kene sedia...::hypothesis is accepted!!hehe...

ok..sekrg ni..aku bukan la nk bantu toke2 kedai buat promotion brg2 dieorg an...konon mcm sesi penghabisn stok la...LELONG..LELONG..aku nak citer pengalaman mase zmn anak2 kecil...lingkungan umur 4 thn...pengalaman ni masih segar di minda aku...hahaha...

selain segar diminda aku...pengalaman ni jugak..masih segar di minda atok n nenek aku...wakakaka....dan yang penting...bile cerita ni diungkit...aku pasti akan diperli oleh mkcik2...n sepupu yang mulut depa tu sngt comei...manis belaka...thn..aku buat bodo jer...hahaha

sedare mare yang mulut sngt 'manis'..hehe

************************************************************************************

mase aku umur 4 thn...aku dh di sekolah kan...di salah sebuah sekolah agama di pontian...hehe..[sebb tu aku warak...dr kecik aku dah sekolah agama..wakakaka]OK..TU TIPU!!!haha

mase pendaftaran time tu..bpk aku yang dftarkn...jadi bile cikgu tu suroh masuk kelas...aku refuse!!aku xnak masuk...maka...duduk la aku n bpk aku kat kantin sekolah...puas incik ayah dok pujuk aku soh masuk kelas...sebb die nak balik...hihi...aku yang sememangnye degil ttp dengan hati batu aku utk tk nak masuk ke kelas...wakakak...kesian ayah...

mase tu plak..incik emak ade bekalkan nasi goreng...haha...aku masih ingt lagi...nasi tu letak dlm bekas yang tutupnye bentuk buah maggis...comel kot aku time tuh...kehkehkeh...waktu rehat..aku makan la nasi tu...pastu incik ayah ingt aku akan masuk kelas la ...hak4..

dan incik ayah kekal hampa..sebb aku tak nak jugak masuk kelas...hahaha...hari pertama utk hantar aku ke sekolah..GAGAL!!!

oleh sebab mak aku mengajar di sekolah...n bpk aku plak berniaga[zmn dulu la..]..jadi tugas utk menghantar aku ke sekolah di serahkan kpd atok n nenek aku...hehehe...

maka...pada hari esok nye...dengan menaiki vespa...aku dihantar ke sekolah...hihi...

ni la...atok n nenek aku...sebelah mak..huhu

korang boleh agak tak ape yang jadi pastu??

nak di jadikan cerita...incik nenek ni duduk la dlm kelas...konon2 aku akan ikut die sekali la..dok dlm kelas tu...tapi...

aku tetap xnak masuk...wakaka...kesian nenek aku penat pujuk soh masuk kelas...aku ttp berdegil xnak masuk dlm kelas...bile skrg ni aku pikir2.,.aku xtaw la knp aku mls sngt nak g sekolah time tu...hihi...

nenek aku dengan setia nye dok dlm kelas smpi habis waktu sekolah....

tapi aku??kekal di luar kelas....hahaha....btp kejam nye aku time tuh...

bile cite ni diungkit...nenek aku mesti akan ckp cmni...

"naik malu aku dok dlm kelas tu...dh la yg len sume bdk2..xpasal2 aku yg tua ni kene blaja sekali.."

haaha....ampun nenek...i lap u la....


p/s--->kalau aku jmpe anak murd cmni nnti..mesti aku tergelak sakan....wakakaka

Tuesday, December 21, 2010

si kembar...!!  

setiap pasangan yang berkahwin pasti mengimpikan dikurniakan cahaya mata...kalau orang dulu2...depa tak kesah anak seberapa ramai pon...setakat 11org...12org..perkara biasa...kalau dulu tu...dpt anak sorang dua...mesti pelik...[memandai ja aku...haha]...tp orang skrg ni...stp rumah...memang amat jarang sekali la nk tngok anak melebihi 6...huhu...

jadi...aku buat inference kt sini..org2 sekrg ni,,,depa sibuk...byk mase keja harte dunia...duit...sebb sekrg ni..everything is money...itu duit..ini duit...kn??tapi..org dulu pulak anak ramai..sebb mlm2...depa tak bz...depa tak byk keje...#########18SX########

STOP IT K!!!hahaha...[memandai kan aku??]

info tmbhn::adek beradik mak aku=12::
::adek beradik bpk aku=17::

hebat kn mereka??wlw hidup susah...tp dpt juga membesarkn anak2 yang ramai tu..shingga menjadi insan yg berguna...^_^

kalau dapat sorang anak...aku tngok mak bpk tu punye la hepy..habis satu kampung depa dok gegar...punye la gumbira...kenduri jgn ckp lah...tudiah hai...kalah org kawen...[ok.aku tipu..]

tp cmne plak perasaan kalau sekali mengandung..dapat 2???kire mcm ala2 buy 1 free 1 la..kui3..

aku tak dpt bygkn..cmne org yang mengandungkn anak kembar...punye la susah nak bwk perut yang membuncit tu ke hulu..ke hilir...let say...sorang 2.4kg...kalau dua orang dah 4.8kg..9bulan 10 hari tu...aku tabik spring la kt kaum IBU...!!aku punye perut yang tak smpi 1kg pon aku dh lelah bwk ke sana sini...kehkehkeh..[tu rahsia kite k...hihi..]

**********************************************************************************

tujuan utama aku buat post ni bukan ape...saje je.. aku nak wish tahniah pd sepupu aku...sedare mahzan n midah..hihi...sebab ape??

depa dikurniakan anak kembo wei...wahhh...seronok gile...dua-dua dpt perwira...tahniah juga utk mak cik n pak cik aku...dpt cucu kembar...tk lupe jgak...tahniah utk atok n nenek aku sebb CICIT yang ke-7 dan ke-8...

mohd hamizan & mohd hafizan


aku ade member...mereka ni kembar 3...!!!aiyak!!cmne meh...larat ke nak angkut perut kalau isinye 3 orang...??sungguh besar kuase yang maha Esa...
sungguh aku kagum dengan kekuatan insan yang bergelar ibu...


zaini fikri, zarif fikri & zazali fikri


p/s--->>satu hari nnti...kalau aku dpt anak kembar pon best jgak kn??*berangan2 sudah*...ape2 pon rezeki aku terima...i.allah..^_^

Sunday, December 19, 2010

pesan emak kepada anak...  

sedang aku berbual-bual..bersama incik emak,incik abg dan incik adik,,,ntah mcm mane tah boleh kuar topik pasal kawen...zzzzzzzz....

bile kuar topik ni jer...hati aku mmg jadi tak keruan..keh4...[mcm aku ANDARTU pulak...hihi]...bukan ape...aku ni..blom pikiaq lagi pasal kawen...huuuu~~jauh sngt ke depan...mak aku pesan...jgn kawen lmbt2..nnti anak2 baru nak membesar,,kite dh pencen...haaa..mane nak cekau duit beli pampers..susu...dll...byk kos tu...ptot la aku tngok org skrg ni anak dah tak ramai..kebaykanye bagi alasan sebb ekonomi...hmmm...

utk bakal bini aku...aku nak anak ramai..wakakaka....

maka dlm perbualan ptg tadi..tersingkap lah segala rahsia mude2 mudi mak bpk aku..keh3...mak aku dok citer la...mcm ne die dipinang oleh bpk aku...walaweh!!!seram sejuk aku dngr..bile topik kawen je,,aku rase lain....aku tk taw la...knp aku cm ni...nak kate fobia..tidak pulak..huhuhu

mungkin seru aku dah nak smpi kot...wakakakaka...!!

mak aku jgak pesan..."skrg ni,,kite dah boleh doa dah...nak dpt pasangn hidup mcmne..doa la..supaya pasangan tu dapat beri kebhgian dunia akhirat..."..pastu kalau org dtg minang tu...buat solat hajat..mintk kalau betol la..die jodoh kite,,maka dekat kn lah...kalau bukan..jauhkn lah...hihi

cepat lah dtg pinang aku wahai si dia...hahaha

siapa agaknye??hahah...dpt teka..hadiah rm1000 aku bg...

utk pengetahuan korang..mak aku seorang guru..dr kt dlm mktb lagi die dah doa utk dpt pasangan yang boleh beri kbhgiaan dunia akhirat...waahhhh...hihi...sebelum bpk aku dtg minang pon...die ckp dah ade 3 org dtg minang..tp die tolak...wakakaka...kesian org yang kene reject tu....hak4....mungkin orang tu..bukan lah org yang tepat...hihi

ttbe aku terpikir...dulu mak aku hot ke?smpi 3 org die reject...hahaha...hot la kot...ala2..lisa surihani gitu....wakakaka

peewwiitt...cayalah mak...haha


bagi budak sekolah...bru nak msuk drjh 6..korang jgn nak gatai2 p doa plak...not the r8 time...hehe...hmpa baligh pon blom...eceh!heeee~~

dan dengan itu...maka terhasil lah...

inilah family ku...^_^

p/s--->kite kene ingt..wlw ape pon keputusan yang kite buat...kite mesti back to agama...mintk petunjuk supye diberi jln yang benar..bak kate pepatah..ikut hati mati..ikut rase binasa..[betolkah?haha]..semoge kite sume dpt pasangan hidup yang dpt beri kebahgiaan dunia akhirat ye....waaaaahh!!!

kwn2....jom kite berdoa..!!hihi...

Saturday, December 18, 2010

terkezzzuuutt!!  

status "group aduan sahabat" ipgkpp petang ni mendapat perhatian aku...aku bace dengan teliti..selesai kali pertama...aku ulang kali kedua...thn again...aku bce lagi sekali...supaya aku tak tersilap bace...

memang aku terkejut...salah seorang pelajar mktb aku telah meniggal dunia...aku xde lah baik dengan arwah..bercakap pon tak penah kot...tp oleh sebb die JPP..maka secara tak langsung..orang kenal lah kan..

dlm lingkungan 20-an...die telah pergi...terlalu awal rasenye...tp itulah...mati tak kenal usia...tak kenal rupa...pangkat atau harta...

aku cube bygkn jika aku berada di tempat arwah...adakah aku bersedia??dgn pasti aku jwb tidak...terlalu byk dose2 yang aku buat...n thn masih gatai nak buat lagi...xpenah nk insaf...teruk kn...??hmmmm....

aku bersyukur...ALLAH masih bagi aku kesempatan,peluang dan ruang utk aku bertaubat..semoge aku tak lalai lagi....amiin...

btw,semoge roh saudara AHMAD ABDILLAH HAFIZ dicucuri rahmat oleh-Nya...i.allah..

p/s---->lepas tulis ni je...aku terus g smyg asar...sebb baru masuk waktu...hihi...mane la taw..kot2 aku tak smpt nak smyg..thn nyawa ttbe dicabut kn...korang dah semayang??jommmm...!!!

korang yang bace post ni...sedekah kn lah al-fatihah utk arwah..
i.allah...^_^

Thursday, December 16, 2010

tag!!jgn tak tag!!  

fuhh...penat aku cube sedaya upaya nak log in balik ke fesbuk aku ni ha...nseb baik boleh....n thn again...xboleh log in balik...mcm cilaka kn...hak4...sape la nak dengki aku ni hoi!!huuuu~~

aku baru je pasrah nak jadi manusia tanpa fesbuk...boleh antara salah satu keajaiban dunia...hihi...even mak bpk aku pon ade fesbuk wei...nseb baik aku tk ckp nenek aku men fesbuk...kalau tak..korang mesti dengki gila ngn nenek aku...hahaha...

sedang check2 noty...dpt la aku post dr kak syaz...hihi..name glamor u...die soh aku jwb soalan2 yg dikemukan...

ok...aku mmg xberapa mint nak buat bnde2 ni...haha...tp xpe...peminat dah mntk kan...xkn aku nak kecewa kn plak...satg kang ade org cop aku sebg artis malaysia yang sombong....hahahaha...[tolong tampar aku buleh??hehe]

ni la bebrapa soalan yang susahnye tk berapa susah..tp aku still take time utk generate idea...hihi...[start buat kol 11pg...habes pukul 2ptg...]lame kan??hihi....tu sume sebb aku g semayang jumaat...korang??
*******************************************************************************


1. Do u think u're HOT?

of koz la wey…..[yang bace cepat muntah!!haha]

2. Ur current wallpaper

Bubbles….with the blink3…

3. tell about the wallpaper

Well~~im the circle family…[bdk math 1 mesti taw…haha]

4. the last tyme u ate pizza

Duh~~xingt…lame dah xmkn…hehe

5. last song u listened to

Tell me ur wish by GIRLS GENERATION…hahaha…[comey wooo!!]

6. besides completing this taggin' thing, i am...

Gaining some weight mase cuti ni…aduhai…haha

7. nicknames

Waahhhh…iki,zick,zik,shawn,shawnzikri,zikrishawn,shawnthezikri,shawnthejubilant….haha…xingt dah…

8. tag 5 people

· Naderk

· Sufi

· Arep

· Muezz

· Raffle…

9. the person on no. 1 is...

Seksi seksa gila….tensen aku….bahahaha

10. say something to the person on number 5....

Ohh RF…ko memang kwn mengumpat aku yang terbaik lah…hahaha..joke..

11. no.3 is in a relationship with...

Xtaw la plak…hihi…

.12. what about no. 2

Ko memang menyusahkan idup aku…ko seronok2 kt JB..aku kene jage binatang kau..bersihkan taik yg memang WANGI nak mampus…!!grrrr….

13. love words to no.4

Aku memang sangt mencin-TAHI kau…hahah

14. 4 facts about the people u tagged

· No 2 until 4-male…n the rest-female..

· Sume hensem n cantik…[SUMPAH aku TIPU!!!]hahaha..

· Semua meminati aku…[yg ni betol!!hak4…]

· korang harus buat bende ni!!!huuuu~~

Wednesday, December 8, 2010

herba life for life...!!  

yeah!! itulah perkara yang sedang hangat diperkatakan dlm family aku skrg ni...haha...utk pengetahuan korang...family aku mmg agak ramai yg sihat2 belaka...hak4...[bukn nak kutuk yer..] tp itu lah realiti!!!tapi kami hidup memang bahagia...hehe

dari makcik yang awal2...hingga la makcik yg akhir2...bile berjumpe je skrg ni..masing2 memegang botol herba life...haha...sekejap2 depa dok sedut air teh tu...mcm mkn biskut hap seng ja...kui3...



nilah botol air yang aku ckp tu...hihi...masing2 penuh semangat..


masing2 berlumba2...sape yang kurus dulu...hihi..bermula dr pak cik aku lah..yang telah kehilangan 13kg...jadi masing2 mencuba utk kurus...jadi,,nnti kalau depa dh kurus betol2...aku upload lah pic sebelum dan selepas meminum herba life...

salah sorang mkcik aku telah menjadi agen utk herba life...jadi sape2 yang nak cube kuruskn bdn...boleh order yer...selain menguruskan badan..herba life juga dikatakan dpt menyingkirkan segala penyakit yang ade dlm bdn...[kalau penyakit busuk hati cmne??hahaha]

byk yang telah mencuba..n keputusan ye positif..aku mmg la nak cube minum herba life ni...sebb aku dah gemok...hahah...tapi...mcm biase lah...duit xde meh...mahal kot herba life tu...

[tunggu la dulu..aku kumpul duit...hihihi]

selain makcik2 aku yg minum herba life tu..cik adek aku tu pon minum gak!!!wakakakaka,,,,,die minum sebb...tuuuuutttt....hehehe...

kalau herba life ni kan ade penimbang berat bdn yang boleh kesan lemak la,,antibody la,,lemak dlm organ..umoq kita...n ari tu aku cube la timbang...hihi...hasil nye...??

amat positif!!alhamdulilah...dan yang paling menggubirakan hati ni...mesin tu kata UMOQ aku 18 thn!!!wahhh,,,mude stahun aku...hihi..[walaw pun aku nmpk tua...teeettt]

jadi nnti..kalau model2 herba life yang tak berbyar tu dah berjaya...aku upload la kasi korang tngok2...mane taw kot2 korang nak cube kan..sebb korang pon bukn slim pon...perut bertingkat2 jgak!!wakakaka....

selamat berjaya kepada mereka2 sume!!harap sume2 dapat hidup dengan sihat,aman dan sejahtera....huhuh...GAMBATE NE!!chaiyok3!!fighto-on!!haha

Monday, December 6, 2010

masihi vs hijrah  

بسم الله الرحمن الرحيم

assalamualaikum sedale n selali...kite buka entry kali dengan ummul kitab..al-fatihah..~~

aku percayer..korang semua dah taw dah sama ada sedar atau tidak...kite sbg umat Islam dah pon menyambut thn baru!!yang ke....errr....hmmmm....aaaa...hahaha....saje je acah!!wakaka...1432 hijrah..[penat aku buat research!!!hak4...]

alhamdulilah..aku n family dapat sama2 membca doa akhir thn dan awal thn di masjid...sambutan kali ini seperti sambutan thn2 baru yg lepas...[penuh dengan zikir2...selawat...mengucap syukur kerana masih diberi peluang lagi utk hidup dan diberi kekuatan utk bertaubat atas dose2 lampau...]

byk fadhilat nye jika kite membaca doa akhir thn n awal thn ni....nk taw??p try tnye ustaz n ustazah...aku tkot buat ajaran sesat je nnti[eceh!!]

jadi seperti biasa lah...bile thn baru ni...azam pon baru....mcm2 azam dibuat...nekad bukan main lagi...haha...tapi bila nak buat tu..tak taw lah bile...[aku ckp kat diri aku lah...korang jwb sendiri ea...huhu]
jgn terasa k!!

ape yang menyedihkan aku...bile thn bru hijrah ni...hanye segelintir sahaja yang dtg ke masjid...bukan la nak kate org yang p masjid tu baik2 belaka...tp kalau kita nak compare THN BRU HIJRAH n THN BRU MASIHI...mane lagi ramai yang dtg utk meraikan majlis thn baru??

cube korang jwb sendiri...malah ade jugk sesetengah manusia yang tak sedar akan kehadiran thn baru islam...depa dok sibuk keje lah...itulah...ini lah..

terus terang aku katekn...aku sendiri tak ingt skrg ni thn hijrah yang ke brp....sebb aku dh lame meninggalkan sekolah agama @ sekolah petang....dulu mase kt sekolah agama..selalu tulis tarikh dlm tulisan jawi...n tarikh mesti dlm tarikh islam..bukn masihi...


sekolah agama di negeri johor...^_^

tp sekrang??

hmmm~~sendiri mau ingt lah...

sempena thn baru ni..aku nak mintk maaf byk2 pada insan2 yang aku pernah buat dose secara sengaja atau tidak...maafkan aku naaa....dose aku byk sngt ni...tk tertanggung aku kt 'sane' nnti...tulun lah ampun kan...huhuuh

bermaafan lah sesama kita...huhu...

btw, banyak gak azam aku thn baru ni..hak4...tp rahsie lah..xkan nak share plak...satg aku tak buat kang malu...wakakaka...

p/s--->aku tak taw ape yang aku tulis...tp tngn nak jugak menaip...haha...

Friday, December 3, 2010

buah hati aku  

3 minggu sudah berlalu sejak cuti ari tu...kesimpulan yang di buat setakat ni...memang bosan tahap gaban la wei...aduhai~~sedih2...aku xtaw nak buat ape...kacau org tk boleh...kalau boleh buat kacau pon..setakat chat kat fb jer...xpon kt ym...hahaha

tp mane best...aku suke kacau org n tngok mimik muke org tu bile kene carut ngn aku!!muahahah..syokk wooo!![setan kn aku??haha]..well tu la yg aku buat utk release tensen...aku akn tensenkn org!!wakakaka...

bile pikir2 balik...rase bersalah juga kt depa...yelah..mulut ni lancang sngt bersuare an...mulut aku mmg xde insurans k!haha...member aku siap cop aku as "mulut longkang"...so what?ko "mulut loji" k...!!!wakakak...[ter-emo disitu...haha..]relax2...xde hal lah kwn..^_^...

##########################################################

bile kate cuti ni...aku xde la expact sume bende akan bercuti...ape korang tak bosan ke??

contohnye la kn...bile time tak cuti...awek aku yg pertama sentiase akn memberi rangsangan yang hebat...menandakan ade org panggil atau msg utk memuaskan nafsu serakah mereka!ok.tu tipu!haha...

tp bile cuti ni...haih~~krdt yg ari tu punye tak habis2 lagi...bateri die pon aku cas balik dlm 5 ari..haha..syes memang tak sentuh pon awek aku ni!!aku ni dok tunggu la awek2 cun nak msg aku ker...hak4...

tetibe aku sedar yang aku ni mmg tkde peminat nak msg or call...teeettt!

damn!!aku tk hot!aku tk glamor!cessss!!![cepat tampar aku!!!haha]

maka,,terbiarlah buah hati aku yang no 1 tu dlm almari...tnpa mendapat sentuhan manje dr aku..huhu....xde la ayat2 iklan yang selalu kami bisikn..."lepaskan lah...3x...hak4.."




bila buah hati no 1 aku tolak...beralih la pula pd buah hati no 2...haha...setakat ini...dielah buah hati yg aku paling syg sekali...memang tak berbelah bahagi lah kasih aku pd si dia ni..huhu...

ok.aku berat sebelah!![xleh kawen dua ni..haha..]

awek aku yang no 2 ni lah yg sentiase memenuhi tuntutan hawa nafsu aku ni...mane tak nye...bile nak on9 je...mesti aku jumpe die...bile nak mencarut kt blog je...aku tempah die...kekadang tu smpi terlupa yang aku ade awek lagi 1...haha...sebb tu lah aku syg kat die...die pndi layan aku...die taw aku suke ape...die taw aku lah jantung hati die...haha...

awek no 2 ni..special sikit..aku pon tk taw kenapa...bile org nak sentuh die je...punye la berdebar2 hati aku...tkot org sentuh die dengn kasar...sebb aku sentuh die lemah lembut je...die pon selesa...haha...sebb tu kalau korang nak taw,,jarang org gune awek aku ni...huhu...sebb aku tak bagi!!haha...even my parent pon jarang gune awek aku ni...haha...


kekasih hati no 2.....syg awk..!!

alat pemuas nafsu!!haha...mcm2 ado...^_^

bende kedua yang cuti ialah FACEBOOK!!yup...!dah 1 hari aku tak bukak fb...msuk hari kedua dah...[eleh...bru sehari...hahaha..]...mcm siot la...fb xleh bukak...i hv no idea y...tp mmg #$(*^*^($%!!![18SG]

fb ni lah sumber ilmiah aku...cewah..haha...tp ade benar jugak kate2 nista aku disini...byk info beb kalau boleh bukak fb...huhu...bile org share video or note kite boleh tngok..hhaha...skema gila aku...zzzzzzzz


kenapa mcm ni meh?bukn 1 hour...dh msuk 2 days dah!!fyiii~


Tuesday, November 30, 2010

potong anu!!  

memandangkan cuti sekolah yang sedang giat berlangsung sekarang ni...aku percaya..ramai orang akn mengahwinkan anak-anak mereka...kerana takot menjadi bujang terlajak dan anak dara tua...tak lupe jgak kerna tkot maksiat akan berleluase lagi...ok!tu tipu...haha...tahniah aku ucapkan kepd yang nak mendirikan masjid...khusus utk kazen aku...siti dalilah...


tutup cita kawen sebb aku tak berniat nak cerita pasal org kawen-kawen ni...sebb aku dah biase dikahwinkn dulu mase kecik2...hahah....men kawen2 lah jwbnye...ape lmbt korang ni pikap...p servis nuh!!hoho

aku nak citer pasal bnde yg hanya lelaki sahaja mengalaminye secara sedar...pompuan tidak...apedia??cube korang pikir...pikir lah...haish...sunat lah...a.k.a berkhatan!!haha...pernah korang alami bnde nih??xpenah kn...so,sila daftar utk potong skrg...wakakaka....org nak berkhatan skrg ni pon sibuk berlumba buat kenduri mcm org nak kawen...huhu...syookk oo0o0...

utk pengetahuan korng..aku sunat awal..mse darjah dua kot gitu...sebb tu tumbesaran aku begitu cepat dan besar..[luaran dan dalaman k..]haha...ini sume kerana pergaulan aku lah...aku dulu memang ramai kawan...tapi sume tua2 belaka...[cepat terase yer sape yg aku mksdkn..haha].. korang bygkn aku darjah 2...tp kwn2 aku yg selalu dok maen rounders..men mercun mse org tngh terawih...[kehkeh!] sume dlm drjh 6,5,4...tua la tu dr aku...

depa sume mse tuh dok nak sunat serentak...so,aku pon nak jgk!![mcm dpt eskrim je an..]..aku pon pergi mintk borang kat sekolah...aku mintak 2 borang...bukn sebb aku ade 2 btg utk disunatkn k...ape lah korang ni...haha..sebb aku mintk utk abg aku sekali...kami sunat serntak...huuuu~~

siap msuk paper lagi wei...jgn jelesss...haha


org kat pejabat tu tnye aku...

"awk ni betol ke nak sunnat?tak takot??"

"aah...tak tkot pon.."jawb aku sambil melemparkan senyuman manis

die pon bagi aku 2 borang...
###################################################################

pagi nak sunnat tu..aku, abg aku n kazen aku ajel diberikan mknn yg mewah belaka..minum air yang sedap2...sebb org tua2 kate...lepas ni kene pantang mcm org beranak...takot btg tu tak jadi lah...bentan lah...aku pon tak phm ape yg dieorg ckp...so,,dengan kebodohan yang sedia ade...aku ikut kn jelah tnpa byk soal...huhu...

mse aku sunnat ni..xde la mandi sungai ramai2..pastu ade awek ngintai2..haha..kuno!
aku moden k...cewah...sunnat di hospital pontian...mandi pon sorang2 je kt toilet...haha...smpi2 je kt hospital tu...bpk aku settlekn ape yg patot..sibuk sikit lah...sebb ari ni..2 org anak jntn die akan menempuh zmn bujang...keh3..aku hnye rilek tunggu giliran...

tngh2 tunggu tu...org dok kate doktor ni pakai potong pakai kapak lah,pisau lah..saje nak menakutkn.ok..sumpah!aku cuak sikit!!sikit jelah...huhu...

aku xdpt bygkn lau pakai mende ni...haha

tiba giliran aku utk dibedah...aku msuk...baring...ketakutan masih lagi dikawal...ttbe ade seorang lagi rakan perjuangan masuk...sekali aku tngok...abg aku daaaa...haha...doktor tu akan pecah "dara" kami berdua serentak...huhu..bile mase aku angkt kain..tetibe doktor pompuan msuk...saje nak usha2...cuci mate an...konfem siot!malu i...hahah

doktor tu tegur aku..."wow..putihnye peha..."aku tunduk malu...cilakak doktor..org tngh cuak..ko men2 plak...[bakal bini aku jgn buat cmni k...abg malu...wakakaka...]

bile doktor tu suntik je dengan bius...bpk punye sakit...aku tak taw la npe..mungkin tk ready lagi kot...huhu[alasan..]..tp sumpah...org kate tk sakit...tp aku rase sakit gila!!!aku pon terus meraung2...menjerit2...mcm org meroyan...haha...aku tngok abg aku nagis jgak...tp xde la meraung2 mcm aku...wakakaka...

word paling aku ingt mse aku tngh sunnat is "org tak mau sunnat lagi!!!"haha

word tu lah yg bergema di hospital pontian pd ketika itu...dengan volume yg sngt kuat dan cukup jelas sehingga 1 hospital kecoh tnye kenapa...ok.tu tipu!!haha...

balik jer...sume mkcik2..pkcik2..dok perli aku...mcm siot kan..dengki-mendengki tak tamat di situ...sebb..btg abg aku dibalut dgn kapas...btg aku tak...so,depa yg berhati busuk tu...dok sakat aku..kata sape punye btg tak balut...die kene sunnat lagi..coihhh!!..hnye hati aku yg taw ape aku carut time tu...!!hahaha

2minggu lepas tu aku hidup seperti manusia normal...xde pantng larang..xde kain pelikat..haha..

nilah rupe kalau org bersunat...huhu...mati kutu...
yg perempuan..kawal mata k..aurat...huhu

kesimpulanye---->>doktor yg sunnat kn aku tu...saje nak dengki aku!!abg aku die bius 3 kali...aku bius sekali jer...nseb bek aku tak ingt muke doktor tu...kalau ingt...siap la die...aku sunnat kali ke dua utk die...wakakakak....

Satorare  



mungkin pelik kite dengar tajuk post kali ni..sebb aku pon tk pernah dengar atau tahu pon kewujudan satorare ni...aku percaye korang mesti tak taw juge an?haha...sape taw aku mmg jeles lah ngn die...sebb ilmu die lebih tinggi dari aku..wakaka....sape yg tak taw,,hmm..bgus!!

well~menurut cerita ni Satorare ialah sejenis penyakit dimana 1 dlm 10 juta org akn menghadapinye...betapa peliknye penyakit ni..!!

Uniknye penyakit ni sebb ramai boleh dengar ape yg dikatakan dlm hati sesorang yang menghidapi satorare..mungkin korang tk phm aku mencarut disini...haha...ok aku buat analogi lah senang..

aku menghidap SATORARE..
location: Jusco Bukit Indah

tngh jln2...tetibe aku nmpk sorang pompuan gemok yang mukenye tak berapa nak cntik sebb jerawat penuh dan juga berpakaian seksi-seksi sekali..!!jadi dengan jujurnye aku berkata dlm hati aku..
"dah la lemak berlipat2,,berdaki plak tu...ade hati nak pakai seksi2...tak senonoh betolah betina ni..!!huh!!"

malangye..orang sekekliling aku boleh dengar dengn jelas tentang ape yg aku ckp tadi...haha...korang dpt bygkn x?

MASALAHNYE..org sekeliling aku ni...tk leh bgtw aku yg aku ni satorare...sebb kalau aku taw..mungkin aku jadi gila..besides,dr kecik lagi..aku mmg ade bodyguard tnpe disedari...bodyguard tu lah yg akn sentiase kalis dn arahkn pd org ramai spy buat2 tak tahu dengn ape yg aku ckp dlm hati even hati mereka mendidih kene keji dengan aku..bahahaha!

KEBAIKANYE..org yg satorare ni genius!! dan tk penah berbohong!!hahaha...

begitulah cerita ini yg ade 10 episod...tk lame...10jam je dh boleh khatam...[cett!!bce quran xsmpi 2 m/s dah ngntuk..]haha...sume scene byk kat hospital..sebb hero nye yg bernama Satomi Kanichi dan heroin nye Hoshiro Noriko merupakan seorang DOKTOR...

si hero ni...xdibenarkn buat operation kpd pesakit tp cume sebg doktor pesakit luar shj..kerana ditakuti ape yg terlintas dlm hati die mase operation mampu mengganggu gugat perasan family dan rakan2...hoho~~

overall cita ni..aku rase ok lah...best jgak..sebab hero die kacak[teeeetttt...]..ade part2 yg klakar...sume disebabkan satorare yg terlampau jujur ni!!serius!!haha...tk caye korang tngok lah sendiri...lau tkde..mai umah aku dtg mntk...hehehe...


nilah hero die....ade mcm aku zmn akn dtg x??peeewwwiitt...bahaha...

p/s---->kepada kwn2 aku yg bakal bergelar doktor..nnti kalau korang tak dibenrkn buat operation,,jgn tnye kenapa k..sebb mungkin ko adelah SATORARE..!!!lol

Monday, November 29, 2010

kembali mengaktifkan diri-ku  

بسم الله الرحمن الرحيم

Bersyukur ke hadrat Ilahi dengan limpah kurnia nya dapat aku meneruskan utk mengupdate blog yang telah lame bersawang ini..[islamic tak?hahaha].

ok!hentikan lakonan kau..

sebenarnye aku bukan tak nak update..tapi cume kekeringan idea dan aku selalu la jgak usha blog2 org ternama dan terkenal dan juga ramai peminat...[bukan korang lah yang penting..weee~..]

saje lah aku tngok2..crik2 idea nak tulis ape utk dijadikan cerita dlm blog yang tak seberapa burok ni!haha..[tp tetap xdpt idea..haha]..tp setelah mendapt sokongan padu dr pihak fans club aku...ramai hantar msg kat fb,kat hp...merayu2 mintk aku update blog...haha(tulung terase itu anda k..haha)..maka..aku gagahi jugak lah utk update..hoho~


dengan bantuan sepupu ku yang ku cin-TAHI iaitu saudari ain..tima kasih la naa..sebb bantu aku yg bodoh IT ni utk cntikn blog aku ni..ok la dr yg dulu...hoho...wlwpon jarak memisah kami,,tp kerana teknologi yang canggih dan moden...kami mampu beriteraksi dengan baik dan jayanya!!cewah...bahahaha

jadi kat sini aku nak pomot sikit la sepupu aku yg sorang ni..haha..die org muor..umor die 91 thn di terbalikkan..haha..aku tk sure la die ni single lagi ke tak...tp kalau korang nak try die...cube lah...mane taw rezeki ko dpt kawen ngn ustazah an...

oh ye!!lupe nak habaq...kazen aku ni,,teacher to be,,same mcm aku jgak...tp die ustazah la...org alim ulamak...aku?hmmm~~[phm2 sendiri...]

dengan bangganya aku kepilkan sekali gambar ain ni utk tatapan korang bersama2....wakakaka...


o
aku ade gambo ni je wei...tu pon copet kt fb kau...hahah....

Friday, August 6, 2010

BeNgAnG dAn BANGANG!!!  

aku bengang btol la dgn mamat sekor ni...
sem lepas ko buat kat member aku
skunk ni ko berak ag kt group aku
*&^()%%(%$ tol ah...!!!

aku ni bukan la ape kn...
cube ko fikir la,.,
bnde tu asaimen kot...
yang ko pegi copy bulat2 tu pehal sengal..!!!

sia2 je kantoi...!!

kami bagi ko pnjm tu
sebb pikir kwn..!!
org tngh susah an..
xpe la...
kami tulung....

ko buat mcm ni..
ade ko pkir kawan??
()@(#*#*$!!

aku tk kire,,pepe hal pon...
aku akn bermati-matian
utk
tegakkn bnde yang benar..!!
demi aku n group aku...!!

jgn ko sangka selama ni aku diam...
aku tk boleh nak meletup...
sekali ko buat mcm ni...

sorry la wei...
susah aku nak pecaye ag....

Tuesday, July 27, 2010

a smile is an inexpensive way to change your looks
[~~~charles gordy~~~]

senyum la selalu....:D

pemberi inspirasi~~  

THE MORE
STRIKINGLY

VISUAL YOUR PRESENTATION IS,

THE MORE PEOPLE

WILL REMEMBER IT,

BUT!!
THE MOST IMPORTANT THING IS,

THEY WILL REMEMBER YOU.... =P


P/S------>>jadi lah guru yang terbaik
dalam mendidik generasi pewaris....
:D

Saturday, June 12, 2010

again n again...  

esok(isnin 14 jun)
dikhabarkn bhw..
aku n d geng akn celebrate
bufday azimah...
one of my geng bas sekolah..
n also my senior in samura...

hahaha...
mereka mahu buat mkn2 kt pizza...
adoyai~~
hancus lagi...
:(

diet ku hancur lagi...hahaha...  

بسم الله الرحمن الرحيم

seperti yg aku duge...
kalau balik rumah mesti diet aku hancur...hahah...
tp xde lahancur sngt...
verat masih mantain ag...kui3....
lol...

minggu pertama balik...
aku dikejutkn dngn berite bahawa
kwn perempuan aku akn berkahwin...
omg..
awl gile ko kawen wei...
hahaha

xpe2...dh jodoh ko awl...
tahniah...kepd harizan..=p..


nilah geng2 bas sekolah dulu....tp de lagi yg xdpt dtg...=p...


2 or 3 ari lepas tu plak..
bufday adek aku yg ke 16thn..
so,my parent nak blnje kt pizza..
thn again..diet rosak..hahah...
pizza oh pizza...
mmg aku xdpt thn godaan pizza..
ngeee~~




seterusnya...
jmputan kawen lagi...
hahaha...

cikgu hani n mat salleh husband...lol..
nme die nathaniel...nme islam die,,arif b.abdullah..

well~~
agak meriah smbutn perkahwinan die..
tngok gaya die pon aku tak brp kisah pon...
die mmg mampu nak wt meriah cm tu...

bukn senang aku nak g jmputn
org melayu kawen dgn mat salleh...
hahaha...
asek dngr artis je kawen dgn mat salleh...
huhuhu...

cikgu hani ni kwn mak aku...
die mngajar satu sekolah...

pepe pon,,aku wish selamat pngntin baru
kepada harizan n cikgu hani...
semoge perkahwinan
kekal hingga akhir hayat anda~~
aminn...
>,<