Sunday, December 19, 2010

pesan emak kepada anak...

sedang aku berbual-bual..bersama incik emak,incik abg dan incik adik,,,ntah mcm mane tah boleh kuar topik pasal kawen...zzzzzzzz....

bile kuar topik ni jer...hati aku mmg jadi tak keruan..keh4...[mcm aku ANDARTU pulak...hihi]...bukan ape...aku ni..blom pikiaq lagi pasal kawen...huuuu~~jauh sngt ke depan...mak aku pesan...jgn kawen lmbt2..nnti anak2 baru nak membesar,,kite dh pencen...haaa..mane nak cekau duit beli pampers..susu...dll...byk kos tu...ptot la aku tngok org skrg ni anak dah tak ramai..kebaykanye bagi alasan sebb ekonomi...hmmm...

utk bakal bini aku...aku nak anak ramai..wakakaka....

maka dlm perbualan ptg tadi..tersingkap lah segala rahsia mude2 mudi mak bpk aku..keh3...mak aku dok citer la...mcm ne die dipinang oleh bpk aku...walaweh!!!seram sejuk aku dngr..bile topik kawen je,,aku rase lain....aku tk taw la...knp aku cm ni...nak kate fobia..tidak pulak..huhuhu

mungkin seru aku dah nak smpi kot...wakakakaka...!!

mak aku jgak pesan..."skrg ni,,kite dah boleh doa dah...nak dpt pasangn hidup mcmne..doa la..supaya pasangan tu dapat beri kebhgian dunia akhirat..."..pastu kalau org dtg minang tu...buat solat hajat..mintk kalau betol la..die jodoh kite,,maka dekat kn lah...kalau bukan..jauhkn lah...hihi

cepat lah dtg pinang aku wahai si dia...hahaha

siapa agaknye??hahah...dpt teka..hadiah rm1000 aku bg...

utk pengetahuan korang..mak aku seorang guru..dr kt dlm mktb lagi die dah doa utk dpt pasangan yang boleh beri kbhgiaan dunia akhirat...waahhhh...hihi...sebelum bpk aku dtg minang pon...die ckp dah ade 3 org dtg minang..tp die tolak...wakakaka...kesian org yang kene reject tu....hak4....mungkin orang tu..bukan lah org yang tepat...hihi

ttbe aku terpikir...dulu mak aku hot ke?smpi 3 org die reject...hahaha...hot la kot...ala2..lisa surihani gitu....wakakaka

peewwiitt...cayalah mak...haha


bagi budak sekolah...bru nak msuk drjh 6..korang jgn nak gatai2 p doa plak...not the r8 time...hehe...hmpa baligh pon blom...eceh!heeee~~

dan dengan itu...maka terhasil lah...

inilah family ku...^_^

p/s--->kite kene ingt..wlw ape pon keputusan yang kite buat...kite mesti back to agama...mintk petunjuk supye diberi jln yang benar..bak kate pepatah..ikut hati mati..ikut rase binasa..[betolkah?haha]..semoge kite sume dpt pasangan hidup yang dpt beri kebahgiaan dunia akhirat ye....waaaaahh!!!

kwn2....jom kite berdoa..!!hihi...

9 comments:

syrupmasin said...

oke berdoa sekarang jugak :D

ShAwN said...

haha...jom3...semangat aku ni...hahaha

SYAZWANI SAJIRI WAN said...

nk rm1000~ur mom kn?kn?kn?

WARNING3!!
future bini shawnzikri kena bersedia!beliau mawu anak RAMAI!!kahkahkah~

ShAwN said...

k.wan...salah la..not my mum...haha..
kesian future bini aku..wakkaka...

SYAZWANI SAJIRI WAN said...

aiyarrrkk~
sala. . .duh!!

RF said...

bakal bini kau ah tu.
sbb tu putihkan sbb tak tau lg sapa.
HAHA

ShAwN said...

k.wan>>cube lagi...hihi..

RF>>bijak anda...aku pon tk taw sape...haha...sebb tu aku berani pertaruhkn rm1000...wakakaka...

iKhRam said...

orang yang baik.. insy jodohnya baik... usah terlalu mencari kesempurnaan.. kerana kesempurnaan itu untuk dikongsi.. sama2 menambah mana yang kurang dan memberi pada setiap kelebihan..

dptkan restu keluarga dan pandangan mereka terhadap bakal pasangan yang shawn pilih.. hahaha..

umo tu muda lagi.. enjoy2 la dulu.. tgok2 kawan2 yang mana leh jadi pilihan di hati.. hahaha

ShAwN said...

ikhram>>haha...i.allah...aku pon mmg tngh enjoy ni...xde kisah pasal bnde2 cm gini..eceh...hahaha