Tuesday, February 1, 2011

kanak2 dulu VS kanak2 sekarang...

بسم الله الرحمن الرحيم

untuk pngetahuan korang...aku ade ramai gila sepupu...tak kire yang jauh lebih tua..atau pon jauh yang lebih muda...mane tak nye...adek beradik belah bapak aku je dah 17org...sebelah mak aku plak 12 org...hebat kn org dulu??hehehe

ade salah seorang sepupu aku nieh..umur die dlm lingkungan 4thn gitu la..pada satu hari..

"Jiha nak tngok balbie(barbie)...tolong la bukak kan..."sepupu aku bersuare..

jadi untuk mengelakkn die mengamuk dan menangis..aku pon terus seacrh kat youtube...

bile dh kuar je balbie..

"Jiha nak yg nie!!xnak yg tuh..."die merungut...
"yg tu best.."sambung beliau..

aku membantah..

"balbie ni same la dengan yg tu.."



aku bajet budak nie mesti tak taw pepe..since aku sndiri pndi gune youtube mase sekolah menengah....hahaha...itu pon masih terkial-kial lagi nk click itu dan ini..

"tepi lah biar Jiha buat...!!"...tnda protes...^_^

die terus click bnde yang die nak...pastu senyum kat aku dengan penuh bangga...haha

aku sedikit tergamam..pasal aper..??
aku tk expect yg die nieh pndi gune laptop dan boleh buat ape yg org dewasa buat..korang taw la kan...kalau kite mase 4 thn dulu mcm ne??ade pegang laptop segala bagai nieh??

aku dlu pon mase umor 9 thnn baru merasa komputer yang sebesar alam tuh...kene sedia meja yg besar nk letak die saje...kehkehkeh...mane ade laptop2 nieh...

kesimpulanye---->>dunia makin moden...bukan kuno mcm dulu ok..mungkin lepas ni ade kejutan yang lebih menarik...sape yg taw kan??

oh ye..may b utk subjek PENDIDIKAN KANAK-KANAK..aku akan jadikn budak ni sebagai model aku...huhu...

p/s--->>semoge rakan2 aku dan pelajar malaysia yang berada di bumi mesir selamat lah hendaknye....aminn...

9 comments:

syrupmasin said...

haha..zaman dah berubah :D

ShAwN said...

heee~~tu la pasal..nk bezakan zmn kite kecik2 dulu...jauh bezanye...hihi

Munirah Bm said...

sama mcm adek2 aku...asal kakak die balik je bkn tya kabo,tye mna laptop aku..=.=!

ShAwN said...

haha...dah boleh tukar dah...laptop tu jadi kakak die...kehkehkeh

Anonymous said...

zaman mak kecik2 lagi la..... asyik kena dukung adik.... adik ramai pulak tu!!! main batu seremban pun tak senang asyik kena kacau... laptop apatah lagi ... hihihihiii ~mAK~

Anonymous said...

zaman aku pun sama... masa tu 1st time nk blaja kelas komputer.. malam xleh tdo... suker sgttt!!! hahahahaha :p -- makdik--

laoshi' asraf isa said...
This comment has been removed by the author.
laoshi' asraf isa said...

btoi zik, ak stuju rr..bdk skrg mcm2...=P

lovy said...

zaman aq kecik??...komputer aq tau bkk tapi cme tau main game 'bom' tu ngan game kete...da siap main ttup...mana ada nk bkk U-tube bagai nih...hahahaha..

~chuink2~